Som arrangører av verdensmesterskapet i vintertriatlon er vi forpliktet til å sikre en bærekraftig gjennomføring. Skeikampen, med sin snøsikre beliggenhet, er den perfekte arenaen for vinteridrett. Utøvere og publikum får en unik mulighet til å oppleve en fysisk utfordrende og spennende idrett i vinterlandskapet.

Men det er ikke bare beliggenheten som gjør Skeikampen til et særlig sted for verdensmesterskapet i vinter triatlon. Det er også et sterkt lokalt engasjement som gjør at arrangementet blir en suksess. Lokale videregående skoler stiller som frivillige og bidrar til å skape en positiv og inkluderende atmosfære.

Vi som arrangører skal vi også sørge for at miljøet blir så ivaretatt som mulig gjennom samarbeid med lokale bedrifter. Vi har sikret en miljøvennlig busstransport og overnattingssteder på Skeikampen, og jobber tett med bedrifter som vil håndtere avfallet på en bærekraftig måte.

Verdensmesterskapet i vinter triatlon på Skeikampen er et eksempel på at store idrettsarrangementer kan være både underholdende og bærekraftige. Vi følger World Triathlon sine retningslinjer for bærekraft, noe som sikrer at miljøet blir ivaretatt under hele arrangementet.

Vi oppmuntrer alle deltakere til å følge bærekraftige praksiser og minimere sin individuelle innvirkning på miljøet. Dette arrangementet skal ikke bare gi nytte og glede, men skal også ha en positiv og varig innvirkning på vårt samfunn.

Opplev en spennende og utfordrende idrett. Bli med på verdensmesterskapet i vinter triatlon på Skeikampen og opplev denne unike kombinasjonen av idrett, natur og bærekraft!

Klima- og miljøhensyn

Vi har en forpliktelse til å ta vare på planeten vår, og det inkluderer å gjøre vårt beste for å redusere klimaavtrykket ved verdensmesterskapet i vintertriatlon. Vi har derfor inngått tett samarbeid med lokale bedrifter som deler vår, og World Triathlon sin visjon om en bærekraftig fremtid.

Transport:

Vi oppfordrer utøvere og tilskuere som kommer utenfra til å bruke tog fra Gardermoen til Lillehammer for å redusere utslippene fra individuelle transportmidler. Deretter vil vi tilby felles transport med buss og shuttle-taxi for å gjøre det enkelt og effektivt å komme seg til arrangementet. Arenaen ligger i gangavstand fra organisasjonshotellet.

Samarbeidspartnere:

Vi er stolte over å samarbeide med lokale bedrifter som bidrar til å minimere vårt klimaavtrykk. Gausdal Taxi og Innlandstrafikk hjelper oss med å koordinere transporten, mens Lillehammer Lift har levert arenautstyret vårt. Dette er lokalt næringsliv som gir korte reiseavstander og styrker lokalt engasjement.  Vi er også takknemlige for støtten fra Eidsiva som bidrar til å levere pålitelig nett og strøm, og Glør som sørger for ansvarlig håndtering av avfall.

Sport 1 Skeikampen vil være vår offisielle sportsbutikk og vil tilby en rekke tjenester til utøvere under arrangementet. Det vil blant annet være en smørebu tilgjengelig under selve arrangementet, hvor utøverne kan få hjelp til å smøre skiene og vedlikeholde annet utstyr. Dette bidrar til å redusere avfall og fremme bærekraft, samtidig som utøverne kan fokusere på å prestere på sitt beste.

Vårt felles ansvar:

Vi tror at hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell når det gjelder miljø og klima. Derfor oppfordrer vi alle deltakere og tilskuere til å bli med på vår innsats for å redusere avtrykket vårt. Du kan for eksempel velge å reise med kollektivtransport, bruke søppelbøtter riktig og unngå engangsprodukter. Sammen kan vi gjøre en forskjell og bidra til en mer bærekraftig fremtid!

Sosial bærekraft

Sosial bærekraft er en viktig del av verdensmesterskapet, og vi som arrangører er spesielt opptatt av å skape et samfunn der alle føler seg inkludert og tilhørig. Vi tror på mangfold og samarbeid som fundamentet for et bærekraftig samfunn, og det gjenspeiles i vårt arbeid for å skape en sosialt bærekraftig begivenhet.

Vi er glade for det store lokalsamfunnet som har engasjert seg i å gjøre dette arrangementet mulig på Skeikampen. Vi har jobbet hardt for å inkludere og engasjere så mange som mulig, fra de minste til de eldste. Noen av tiltakene vi har gjort for å fremme sosial bærekraft inkluderer:

  • Gratis transport og inngang for lokale barneskoler. Vi vil gjerne gi lokal ungdom en sjanse til å oppleve mesterskapet og kanskje finne inspirasjon til å følge sine drømmer.
  • Gratis transport for barn og foreldre fra Ukraina og Syria gjennom samarbeid med Lillehammer Læringssenter. Vi ønsker å gi barn og deres familier som har hatt utfordringer og kanskje ikke har hatt muligheten til å delta på internasjonale arrangementer en sjanse til å oppleve noe nytt og spennende.
  • Lokale videregående skoler stiller opp som frivillige under arrangementet. Vi vil gi unge mennesker en mulighet til å delta i et globalt arrangement og lære om nye kulturer og idretter.

 

Sammen kan vi skape en inkluderende og mangfoldig begivenhet som vil etterlate et positivt avtrykk ikke bare på planeten vår, men også på menneskene som deltar. Vi ønsker at dette mesterskapet skal være mer enn bare en sportsbegivenhet, det skal være en mulighet til å bygge broer mellom samfunn og kulturer og feire det beste i oss alle.