Skeikampen viste seg fra sin aller beste side da historiens først norgesmesterskap i vintertriatlon ble arrangeret søndag 19. februar. Strålende solskinn, gnistrende underlag, og arrangørene fikk svar på mange av sine spørsmål.

– I det store og hele ble vi veldig mye klokere, forteller Tormod Bjerke som er sportslig ansvarlig for VM som arrangeres 23 til 26 mars.

Først og fremst fikk vi testet logistikken, stadion, løyper, målgang og ikke minst skiftesoner. Dette fungerte svært bra, og vi vet hvilke grep vi skal gjøre mot VM. Vi fikk også testet det nye arrangementshuset som ligger helt inntil målgangen. Det er en berikelse for oss som arrangør, og vil gjøre hele arrangementet lettere, sier Bjerke som hadde med seg mange funksjonærer som også fikk verdifull erfaring.

Flotte tilbakemeldinger

Det var mange deltakere som kom i mål med et smil rundt munnen i dette mesterskapet. Begge vinnerne i seniorklassene hører med til verdenseliten, og både damevinner Ingrid Lorvik og herrevinner Hans Christian Tungesvik var strålende fornøyd med både løyper og arrangementet.

– Ja, dette var virkelig moro. Vi gleder oss allerede til VM, sa Tungesvik.

Mot VM vil det selvfølgelig bli gjort en del justeringer, men det viktigste svaret arrangøren fikk er at det er plass nok.

– Vi skal nok gjøre noen justeringer inne på selve areaen, men det har vi allerede gode løsninger på. Vi er videre veldig glad for grunnpreparingen som er gjort, og ikke minst den responsen vi har fått i forhold til løypekombinasjoner. Det har vært gøy å høre, sier Bjerke.

Fullstendige resultatlisten finnes på EQ timing.