Vintertriatlon er en konkurranse der løping, sykling med terrengsykkel på snø og langrenn i fristil gir dramatikk fra start til mål. TV 2 Norge sender fra alle konkurransene fredag, lørdag og søndag i ulike sammendrag, direkte og i reportasjer. Word Triathlon vil sende på sin egen streaming-side triathlon.org over hele verden.

Det er det største produksjonsselskapet for sport i Norge, NEP Norway, som står for produksjonen i samarbeid med arrangør Bergen Triathlon Events og Skeikampen Arena.

Produksjonen har som mål å vise de unike utøverne i alle konkurranser, og legger vekt på at folkelivet, publikum og den fantastiske naturopplevelsen i vintereldoradoet Skeikampen skal skape en helhet som gjør vintertriatlon til en helt spesiell opplevelse.

«Vi gleder oss og er spente på om vi klarer å utnytte mulighetene som ligger i denne sportens iboende spenning, og få frem hvordan Gausdal og Skeikampen er en naturlig arena for vintertriatlon. I Bergen, der vi arrangerte verdenscup triatlon i sommer, var vi heldige med været, fikk enorm oppslutning fra bergenserne, og kom godt ut av premieren på et større internasjonalt triatlonevent i Bergen og Norge,» sier Trond Ahlsen, prosjektleder og initiativtager til triatlonsatsingen. Lillehamringen ledet for 20 år siden TV2s nye satsing på sykkelsport og Tour de France, og mener triatlon har et sammenlignbart utgangspunkt til å bli en vesentlig del av norsk idrett. «NEP og TV 2 Norge har mange års samarbeid bak seg, og leverer sendinger på toppnivå internasjonalt. Der ligger en vesentlig del av vekst for triatlonsporten,» fastslår Ahlsen.